Vendelsövägen 50 Tyresö
10.00 - 16.00
Kontantfritt

Vart är jag på väg?!

Vart är jag på väg?!

Våren gäckar. I Stockholm är det frysgrader och inte ett vårtecken är i sikte. I kaféet blir det så varmt när solen är framme på himlen att vi öppnar dörrar, som på sommaren. Den pockar på, den där längtan efter värme. Inte så mycket sol som ljus och värme. Mjuka upp de frusna jordarna och oss lite mörkslitna själar.

I år så går startskottet för en ny era på Norrbys. För mig inget nytt, egentligen, för i ett antal år har det inne i tankarnas skafferi legat en liten burk som väntat på att få öppnas när innehållet är moget. Vilket det verkligen är nu, moget och ätbart;)

Som många av er redan upptäckt så har vi varit inne i en omställning som tagit ett antal år. Borta är handelsträdgården och in kliver med full kraft besöksträdgården med kafé i engelsk anda!

Trädgården skall danas om lite, finslipas och ska på sikt ge mig blommor över hela året. Blommor för arrangemang, färskt och torkat. Att utnyttja det trädgården kan ge över årstiderna känns så rätt! Vi blir fler och fler som sakta men säkert börjar anamma slowflowering. Som trädgårdsmästare bör man se till plats och klimat och verka därefter. Dahlior och rosor blommar inte i februari! Hela konceptet med slowflowers är så tilltalande för mig, det är liksom jag.

Trädgårdsgalleriet är en förlängning av GreenRoom där vi under kalla delen av året har kaféverksamhet och under den varma delen försäljning av inredningsting och blommor. Trädgårdsgalleriet kommer att successivt skapas. Kanske det blir en mix av inspiration, försäljning och fika. Vad vet jag?!

Det gamla kafétorget (utomhuskassan) kommer att göras om till en butik. Varmt och cosy året runt. Så då kan vi går runt, runt och inte behöva gå ut!

Mer av slowliving, ting gjorda med själ, som får åldras över tid. Sluta med massprodukter, ett fåtal utvalda saker som talar till hjärtat och miljön. Vilken är det knepigaste delen att leva efter. Ofta har jag ingen insikt i hur produktionen går till. Kanske dags att sätta press på grossisterna och få en varudeklaration? Tror att det är det enda sättet, att få igång en dialog.

Mycket jobb framöver och mycket tankar att förverkliga men jag ser verkligen framemot att göra allt detta och få dela med mig av det vackra i livet, nämligen kärleken till allt levande som finns omkring oss i nuet.

Kram

Annelie