To Do The Work

Varje morgon väcker jag min kropp med lätta yogarörelser och likväl varje morgon läser jag något ur boken ”Yoga är min terapi” av Janesh Vaidya, och sedan tänker jag… Raja Yogas åtta grenar, någon av dem läser jag och tittar på den ur mitt perspektiv. Ibland så blir det diskussion där över yoghurt och kaffe. Aparigraha – icke-ägande, eller att bara äga sådant som är sant och nödvändigt i ens liv, är just nu det jag utövar som mest för det rensas i så gott som alla vrår här i mitt lilla hus på berget. Jag sorterar, sorterar upp mitt gamla liv, lägger det i små högar, tittar på det och funderar; – När använde jag den tröjan senast? – Den där skålen har jag aldrig använt! Så fortgår min dag i slängande tankar. För vilken gång i ordningen vet jag dock inte. Känns som jag har sorterat i mitt gamla liv i omgångar de senaste åren. Men nu är det mer grundligt, mer med eftertryck och tanke. Tanke om att bli fri i sinnet.

Byron Katie

På de dagliga promenaderna med hunden har jag ”The Work” i öronen. Lyssnar på Byron Katies mjuka stämma om att leva i detta nuet och se verkligheten som den är, utifrån första frågan om det är sant?  Ställa sedan de där 4 frågorna varje gång det dyker upp negativa tankar i huvudet, eller faktiska verbala påhopp från andra, eller kanske bara hjärnspöken som orerar? Är det sant? Jag mediterar, I do the Work!

I denna extraordinära utrensning ingår också en del uppgradering av mina verktyg. Det ligger saxar och sekatörer utspridda här i huset. Do The Work! Yessss! Det är tur att jag har den där inre rösten som manar på. Med lite tlc så är de som ”nya” att möta våren 2018!

Den här har hängt ett tag på mitt fönster… väl dags idag att ta tag i och göra klar den, så den hamnar hos tryckeriet, eller så kanske den inte hamnar där… Vad vet jag..?

Sköt om dig och varandra

Allt gott!

/Annelie

 

Share This: