Stor – Het & Vansinne

IMG_3602  Mycket vill ha mer brukar det ju heta. Vi lever så gott och stort att jag ibland förundras över hur vi någonsin kan klaga över någonting alls? Men det gör vi ju. När helst det oss passar. Vi lever i en värld med stora behov, tror vi i alla fall att vi har. Stora hus, stora bilar, helst 2, båt, husbil. Vi vill att saker och ting skall vara stort mycket att välja på. Ibland vet vi inte vad vi vill ha, egentligen, bara att det skall vara mer. Vi lever på stor fot kan man säga, inte alla, jag vet men många runt mig här i Stockholm. Det byggs stort och dyrt. Stormarknader tar över all handeln, visste inte att vi har byggt shoppingmalls för en befolkning på 45 miljoner!?

IMG_3607

Jag har alltid gillat det lilla. Att kunna göra något av trånga, små utrymmen. Många är de som sagt -”Ja här var det inte stort” om min trädgård/butik eller -”har du inte mer?”. Nä jag har inte det. För i det lilla finns en njutning. ”Simplicity is the ultimate sophistication” skall Leonardo da Vinci ha sagt eller skrivit. Så det har jag sedan länge tagit fasta på. Passar mitt sätt att förhålla mig till min värld min jord min plats här och nu.

IMG_3612

Annars går allt som planerat… Trädgården börjar sakta avmogna, björken fäller sina gula blad och hösten knackar verkligen på dörren. Jag köper lite snitt och gör arrangemang, fixar till i kaféet inför afternoontea-gästerna. ”Cosar” in.

Ha en fantastisk helg!

Kram Annelie

Share This: