Stiltje…

Det råder full aktivitet i köket och i surdegen ”Sture” bubblar på det i väntan på att ge oss bröd och att själv bli matad.

Soppor och gott bröd har vi människor levt på sedan ja hur långt tillbaka? Jag träffade vid ett tillfälle en kvinna från Ryssland boende här i Sverige. Varje gång hon åkte över till sin älskade mor i Moskva bjöd modern henne alltid på soppa och då framför andra borschtsoppa med en bit bröd därtill. Men denna nu försvenskade kvinna hade börjat knorra de sista gångerna vid sina besök hos modern. Hon ville ha något annat, lite baguette med kladdig röra, smoothies och moistiga saker… Moderns soppor kändes förlegade och tillhörde en gammal tid. Det gamla beprövade kommer åter i ropet. Allt går i cykler.

Inne i Gröna Rummet är det såå stiltje… Det är som att kliva in i ett alldeles för kallt kylskåp där allt har frusit till. Bara tanken på att med blöta händer tvätta fönster och hyllor tar emot. Jag vet att hur mycket jag än torkar på fönsternas glas så inte blir de torra nej. Suck! Det är som en seg deg inte så alert som pappa surdeg Sture dock, som står där i värmen och bubblar av surdegsglädje!

Ta hand om dig och varandra.

Allt gott!

/Annelie

 

Share This: