Ögats njutning

Jag sitter tyst och lyssnar till Bruce Springsteens Drive all night. Har snart lyssnat igenom The River, sitter tyst och njuter. Tittar ut på de våghalsiga männen på isen, på motorcyklar, cirklande, på bakhjulet, drar järnet över skör is och tunn snö. Genom Bruce’s skrovliga stämma hör jag hur de gasar sina små motormonster.

Bild från Palheiro Gardens Madeira, som jag besökte i december

Idag fick jag lite inredningsenergi och nu går jag ner till mitt sovrum och bara ler! Golvet ligger som en mjuk matta och färgerna är så snygga och jag ler;)) Ögats njutning är svår att få tag i ibland. Många färger och mycket svett senare så sitter det där! Det föll till slut på plats, nu väntar jag på de där höga träsnidade snyggingarna som skall bli sänggaveln.

Snygga dörrar i Orkidéträdgården, Madeira

Albin och jag travar på, det går över Källtorps och förbi det där fina huset som står bara där, och har gjort så alldeles för länge utan tlc. Det är något med vitrappade hus, brutna tak och höga smala fönster. Är fullkomligt såld på Patricier-villor. Denna är då inte det, men ändå. Det skulle vara fantastiskt att få renovera en och leva där under höga tak och i fyrkantiga rum tittandes ut genom stora blanka fönster med spröjs on the top. Wow vad jag skulle gå lös på William Morris-tapeter!

Trappa i Palheiro Gardens

La mig ner en stund och funderade över Trädgårdstorgets inramning och inspiration som skall till här under våren. Tittar i mina fina trädgårdsböcker och trädgårdshjärnan drar igång och iväg. Fargesia murialae, självklar där i hörnet med en stor amfora bredvid sig. En kortsnaggad Cotoneaster lucidus eller en Ligustrum vulgare till häck med en vackert uppstammad Rhus Typhina ’Tiger Eyes’ om sin sida. Lite hyllor, lite av det och lite av that. Den där stackars sydlänningen robinian då, den som egentligen inte alls gillar Stockholmsvädret har faktiskt lärt sig gilla, har väl inget val, efter ett antal år, står där med sina vackra blad, utan några kompisar intill sig. Alltid varit en liten outsider där i gruset. Ligger stilla och sluter ögonen, en hammare slår på håll, och jag ser stora sjok av dagliljor, flera buxbomsklot och en matta av klippt vintergröna runt den vackra robinians ådriga stam. Dags att vakna! Jag måste måla två rundstavar till nya klädkammaren.

Gångvägen in mot Palheiro Gardens

Ha en fin lördag!

Allt gott

/Annelie

Share This: