Mellan ljumna regn

Det var väl aldrig riktigt meningen att vi skulle gå hela vägen, dit upp till den botaniska trädgården här i Funchal men vi traskade på i små kaskader av fint tunt ljummet regn. Vädret är lite nyckfullt. Sista biten hade vi draghjälp av framförvarande modiga och strävsamma människor.

Botaniska trädgården ligger på ägor som en gång tillhörde en släkt vid namn Reid. Väldigt högt upp med en magnifik utsikt över hela Funchal.

De olika områdena ligger på terasser. Här är den vackra mönsterrabatten.

Bougainvillae, häcken är otroligt anslående som ett jättefyrverkeri i olika färger! Jag är ändå, måste jag erkänna, mest förtjust i den vitblommande… Tråkig? Njae?

Det här var ju hur intressant som helst! Och framförallt roligt. Jag fick så mycket inspiration till mitt projekt av La Louve-rabatten på Norrbys. Yesss!

Den stackars ratade Berberisen i ny skepnad. Jag har försökt att formklippa Berberis purpurea ’Nana’ med varierande resultat… Men skam den som ger sig!  Nu fick jag åter inspiration att försöka, även med Cotoneaster, Euonymus, Physocarpus… Barrväxter såklar, vinterns räddare.

Andra växter som jag finner intressanta är alla agave växter och succulenter. De är fina i stora terracottakrukor på altanen under sommaren och gör sig otroligt fina och dekorativa inomhus under den mörka årstiden.

Svärmors tunga eller alla svärmödrars tungor? Tänk om vi fick se stora planteringar i kommun med dessa istället för bjärta sommarblommor!? Me like?

Vita rena hibiscusblommor fångar alltid mitt trädgårdssvaga öga liksom bladformer, här en begonia som begåvats med dessa vackra blad.

Jaa så blev det dags för The Love Cave…

???????????

Ta hand om dig och varandra

Allt är gott ??

/Annelie

Share This: