Fårskallar och döda fiskar

Sheepblogg

När jag var liten drömde jag om att bli fårbonde… tro’t eller ej men jo så var det.  Det sägs att personligheten hos de som nu verkar har ärvts från de som tidigare levt och verkat… Min farmor odlade grönsaker och sin trädgård. Min farfar han fiskade och arbetade med skogen. Jag längtade till de söta ulliga lammen som inte kunde ta sig över färisterna på Fårö. Längtade till det skummande havet och till den karga naturen, där värmen alstras i kalkstensberget och vinden blåser tag i strandrågen… Så det är med en stor glädje och ett visst uns av vemod som jag sjunker ner i soffhörnet i mitt lilla hus här i utkanten av storstaden och njuter av programmet med paret Mandelmann och deras förehavanden på gården Djupadal på Österlen. ”Ohoh it should have been me!”. Mitt tåg lämnade perrongen där för lite över tjugo år sedan och jag stod kvar… Men jag fann till slut en medelväg. Det är bara döda fiskar som följer strömmen och fårskallar… ja de står väl still och blänger.

Sheep sheep och trevlig helg!

Annelie

Share This: