Vendelsövägen 50 Tyresö
10.00 - 16.00
Kontantfritt

En sista dag

En sista dag

 

Ligger här i gryningen den sista dagen. Balkongdörren är på vid gavel och det är ingen skillnad i temperatur på ute och inne. Hör hur staden sakta vaknar till liv. Fåglarna tjattrar när ljuset byter av mörkret. Jag har spenderat en liten liten fjuttstund i Madeiras långa historia och nu är det dags att ge sig av hemåt till Stockholm. Dagarna har kommit och gått i ett lugnt bekymmerslöst tempo. Jag har hunnit stanna upp för reflektion över tankar som dykt upp och det känns så himla skönt att ha få tid till att vila sinnet.

Trädgårdarna jag har besökt har givit så mycket inspiration och glädje. Monte-trädgården var så storslagen att jag besökte den två gånger, en i regn och en gång i solsken. Vilken dag var då optimalast? Bilderna blev vackrast i regnet men för ögat målade solskenet trädgården i alla gröna färgtoner???

Palheiro Gardens, Jardim Botanico, orkidé-trädgården Quinta da Boa Vista, alla vackra privata trädgårdar och alla parker med underbara planteringar… ???

Havet, det stora Atlantiska havet där vågorna är som andetagen i en meditation, djupa och regelbundna. Havet fascinerar, det lugnar likväl som det kan oroa. När jag var barn var havet till för svalka och härliga bad heta sommardagar på Gotland och på Oxnö i Stockholms skärgård. Nu är havet mer påtagligt i sin mångfald. Det förmedlar friheten eller kanske också möjligheten att sätta min kurs dit jag önskar ut där någonstans i tanke i handling i varandet, uti det stora blå???

”Birds don’t fly they ride the wind. Fish don’t swim they are  carried, everything that happens to us is a result of all the things we are connected to. Maybe we should stop to control our lifes so hard and learn to ride the wave of life” Morgan Freeman

Var snäll mot dig och varandra??

/Annelie