Dagar med Albin

Det är något visst att vara med hund. Albin är den andra hunden i mitt liv. Jag hade länge önskat mig en liten kompanjon efter min fina jämthund/bordercollie Cilla gick in i hundhimlen. Det letades länge innan jag bestämde mig för att det skulle vara en dansk/svensk gårdshund. Så lagom till femtionde år här på jorden gjorde jag slag i saken och köpte Albin. Jag föll för hans ödmjuka, tålmodiga och lekfulla sätt gentemot sina syskon och att öronen hängde… Ville ha en hund med hängande öron, men vad hände?! Helt plötsligt innan midsommar det året, reste de sig upp på hans lilla huvud, två stora trattar får honom att se ut som toker. Men ack så charmig och godhjärtad. Idag fyller han sex år, dessa år har gått såå fort att jag blir lite rädd, faktiskt, för nu har han redan levt halva sitt liv. Hm gäller att njuta av hans fina sällskap. Så i år skall jag försöka ha honom mer med mig i trädgården och försöka introducera honom i en cykelkorg så vi kan ta oss till roliga ställen och upptäcka nya stigar.

 

Jag har försökt föra in lite vår i kaféet och hittade den fantastiska Fritillaria imperialis och Fritillaria persica  ’Ivory Bells’ förtjusande gröna och gula färger blandat med lite rosa…

Franska tulpanen ’Renown Unique’ dubbel i rosa och aprikos hängande på långa stjälkar.

Under veckan som gått har jag tagit tag i Gröna Rummet och idag fick jag upp fröställen och lite grejs till frösådden. Inget är som väntans tider.

Nu är det dags att fira såå jag måste köpa ben och något annat kul, kanske en ny pipis!

Ta hand om dig och varandra

Allt gott!

/Annelie

Share This: