Vendelsövägen 50 Tyresö
10.00 - 16.00
Kontantfritt

Dagar i väntan på värme

Dagar i väntan på värme

Jag gör yoga varje morgon. Blundar och vänder inåt. När jag gör solhälsningen tittar jag ut genom fönstret i trapphallen. Snön ligger kvar på altanen bländar mina ögon. Sluter dem och andas djupt tackar för dagens ljus och önskar mig själv en fin dag att leva i min sanning och skänker de närmaste en kärlekstanke innan jag intar kaffe och yoghurt.

Narciss ’Thalia’

Min trapphall är liten men naggande god. Om vårvintern sitter jag i min gula fåtölj och värmer min frusna vintersjäl i den starka vårsolen. Min vita lilla värmeälskande hund och jag, vi slåss om utrymmet i den trånga fåtöljen som inhandlats på en loppis för bra länge sedan, nu. Älskart! Till påsk pryder jag fönstret med narcisser. Gärna de små godingarna.

Vädret är inte särskilt hyggligt och milt mot oss i år. Denna påsk hukar man huvudet och drar dunjackan tätt runt kroppen. Dagar passerar i väntan på någon form av sydvind, en liten bris bara, så jag känner att nu finns det vår-hopp! I går ställde jag ut de små runda kaféborden på baksidan av växthuset på Norrbys. Lite lä där från nordan. Hoppas att det sitter en drös med soldyrkare och njuter där nu i skrivande stund. Trädgården är fortfarande stelfrusen. Jag har skjutit upp vårstädningen ytterligare en vecka. Vet inte om jag har varit med om så här låga utetemperaturer, helst då nattetid, i slutet av mars på de 15 åren som jag har trädgårdat här på Norrbys.

Annars är påsken sig lik, med choklad, tårta, ägg och lamm. Ris och blommor får mer och mer stå tillbaka för det godsaker, vilket jag tycker är synd. Blommor är som mat, en njutning i stunden. Båda är förgängliga…

Påskens arr. i kaféet. Ranunculus, Astrantia ’Roma’, Nejlika, Chrysantemum, Liriodendron, Fritillaria m.fl.

I år liksom förra året så har jag gjort blomsterarrangemang i stora skålar, som pryder kaféet. Gillar gå lös på olika strukturer. Utanför i trädgården finns det torkade fröställningar utav astilbe, temynta, kransveronika, m.fl. Bruna inslag som är fina ihop med det färska. I denna fick det bli trollpil och eucalyptus. Min favorit just nu är ändå tulpanen ’Black Hero’! Lite suddig men ändå;) Kolla in de vita strecken!

Ta hand om dig och varandra

Allt gott

/Annelie