Bröd

fullsizerender

Baka som proffsen! Genom att göra en fördeg så får du ett fantastiskt resultat! Tar lite längre tid men ack värt väntan. Använd 25 g jäst smula ner i degbunken tillsätt 5 dl fingervarmt vatten och 5-6 dl vetemjöl eller annan mjölsort om du önskar. Rör ihop till en smet och sätt på plastfilm över degbunken. Låt jäsa i minst 6 timmar i rumstemperatur. Du kan även ha den i kylen över natten. När jäsningen är klar så tillsätts 2 msk matolja 2 tsk salt och resterande mjöl. Kör i ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter förhand. Degen skall släppa från bunken men fortfarande vara lite lätt degig. Ta degen på bakbordet knåda ihop.  Lägg den i en brödform eller som två runda former direkt på plåt. Här låter jag den jäsa ytterligare i ca 30 minuter så den blir nästintill dubbel i storlek. 250 grader i 10 minuter för skorpans skull, därefter sänks temperaturen till 150 grader. Stick i en termometer och vänta tills brödet når 92 grader, perfekt! Himmelskt gott med smör!

 

Share This: