Vendelsövägen 50 Tyresö
10.00 - 16.00
Kontantfritt

Anno 2017

Anno 2017

2017 har kommit till vägs ände. Dags att summera eller i alla fall reflektera över vad som hände på Norrbys. Jag har ibland alldeles för lätt att säga att ingenting händer…? Men så är det ju självklart inte!

För ett antal år sedan bestämde vi oss för att det här fartyget full med växter skulle ändra kurs, vi ville få verksamheten att växa och med det kom att vi måste ändra inriktning från att bara sälja växter och tillbehör. Vid stod vid ett vägskäl, i och med att caféet drog igång så såg vi klart vilken väg vi måste slå in på. Vi ville skapa en vacker plats, en trädgård skön för ögat och ett café som serverar godsaker som kittlar på tungan och sedan toppa det hela med fina blommor i en kasse hem med dig! En helhetsupplevelse helt enkelt.

En ny del av trädgården blev Medelhavshörnan. Här kan man slå sig ner och njuta av porlande vatten och blicka ut över    Örtagården.

Våren kom till slut men det satt hårt inne. Motigt väder var det och mycket frös tillbaka som redan hade hunnit titta fram i den tidiga vårvärmen.

De senaste åren har vi lagt ner det mesta i att skapa och utforma köket/kaféet och att få det att fungera och i år var vi så gott som spot on! Lite justeringar kommer det dock att bli inför 2018. Man måste ju utvecklas?

2017 så har det skett STORA! förändringar ute i trädgården. Nu var det dags att ta tag i trädgårdens nya skepnad. Borta är alla försäljningsborden och fram trädde då en ny stor yta där vi nu under hösten anlagt en örtagård. Den står där nu vinternaken i väntan på sina kryddiga kläder. Kommer i vår Honey!????

Bakom denna skapelse har vi lagt en stor jordlimpa och då menar jag STOR! Till denna har jag beställt formklippta växter och även buskar som skall formklippas. Jag har ritat en rabatt som är inspirerad av Provence-trädgården La Louve. Den ska bli allra roligast att få kreera under 2018. Om allt går som jag tänkt så är det denna du först möter när du kommer in i nya entrén.

Bild från botaniska trädgården på Madeira.

Sist men inte därför minst så har jag en jätteyta till ta tag i det första jag gör i mars. Trädgårdstorget – här kommer du att hitta säsongens vackraste blommor och kryddor, utvalda perenner från trädgården, krukorna & trädgårdsprylarna du vill ha! Allt omhuldat i en inspirerande miljö.

Namaste?

Våren på Norrbys, vi är snart där! Igen.

Trädgårdsmästare Pernilla var min högra hand under 2017 Hon har klippt och rensat, anlagt och skapat med sina fantastiska händer! ???

Sitter på årets sista dag och ser ut över det gråa landskapet utanför mitt fönster. Känner en stark längtan att sjösätta båten och sätta kurs, kanske ut på Atlanten… ?

Till sist vill jag önska er alla ett gott nytt år! Vill du så kanske vi ses 2018!

Allt gott!??❤️

/Annelie